Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Schab szpikowany czosnkiem i suszonymi śliwkami

Skład:

  • Schab bez kości
  • czosnek
  • suszone śliwki
  • śmietana
  • majeranek
  • mix kolorowych pieprzów
  • sól, pieprz

Sposób wykonania:
Schab dokładnie myjemy i suszymy, przyprawiamy i odstawiamy w chłodne miejsce. Czosnek oraz suszone śliwki kroimy na ćwiartki, mieszamy z solą pieprzem i szczyptą majeranku. W schabie długim nożem wykonujemy wzdłużny otwór który napełniamy wykonaną mieszanką. Mięso smarujemy śmietaną, obsypujemy grubo zmielonym lub potłuczonym pieprzem kolorowym. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni przez około 1,5 godziny.

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *