Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: nadziewany

Pomidory nadziewane jajkami

Składniki: 8 pomidorów 4 jajka 4 łyżki startego żółtego sera ½ szklanki mleka 2 łyżki masła natka pietruszki sól, pieprz do smaku margaryna do posmarowania naczynia   Sposób przyrządzenia: Pomidory umyć, ściąć wierzchy, wybrać nasiona i płyn. Masło rozpuścić, wlać roztrzepane jajka, mleko, wsypać  ser, sól, pieprz, posiekaną zieloną natką pietruszki i usmażyć na małym…

Faszerowane pstrągi

Składniki: 4 pstrągi 30 dkg pieczarek 1 jajko 2 cebule czerstwa bułka 1 łyżka masła 1 łyżka margaryny mąka sok z cytryny tymianek, natka pietruszki, sól, pieprz olej Sposób przyrządzenia: Pstrągi oczyścić, opłukać, osuszyć i posolić. Na rozgrzanej patelni podsmażamy drobno posiekaną cebulkę i pokrojone w plasterki pieczarki, smażymy do odparowania wody. Bułkę kroimy w…

Tuńczyk w makaronie

Składniki: 30 dużych muszli z makaronu 3 puszki tuńczyka w puszce 1 opakowanie orzechów włoskich 4- 6 suszonych pomidorów 2 łyżki posiekanej pietruszki 2 łyżki posiekanych listków bazylii 2 cebulki szalotki 2 łyżki kaparów 2 łyżki majonezu sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Muszle ugotować i zahartować zimną wodą, przełożyć na półmisek z ręcznikiem papierowym i osączyć. …

Kurczak pieczony z grzybowym farszem

Składniki: 1 duży kurczak 25 dkg blanszowanych grzybów leśnych 1 cebula 4 łyżki rozpuszczonego masła sól, pieprz, papryka Sposób przyrządzenia: Umytego i obsuszonego kurczaka natrzeć wewnątrz i na zewnątrz przyprawami, odstawić. Cebulę obrać, pokroić w plastry, podobnie pokroić obgotowane grzyby. Na patelni rozgrzać masło, zeszklić na nim cebulę, dodać grzyby, dusić mieszając przez 10 minut,…

Kotlet z piersi z niespodzianką

Składniki: 4 piersi z kurczaka 20 dkg grzybów 5 dkg ser żółty tarty 1 cebula 1 ząbek czosnku 2 jajka 1 cebula tarta bułka olej sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Piersi umyć, osuszyć, przyprawić. Ostrym nożem wykonać kieszeń. Przygotować farsz, Cebule obrać, pokroić w kostkę, podobnie pokroić grzyby. Na patelni rozgrzać olej zeszklić cebulę dodać grzyby…