Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: nadziewany

Kurczak nadziewany pychotka

 

Składniki:

  • 1 kurczak o wodze około 2 kg
  • 1 mały kalafior
  • 2 pomidory
  • 1 czerwona papryka
  • kilka małych marchewek
  • kiełki
  • 2 ząbki czosnku
  • oliwa z oliwek
  • sól, pieprz

Farsz:

  • 15 dag wieprzowiny
  • 10 dag wołowiny
  • 1 cebula
  • 20 dag wątróbki drobiowej
  • 1 gruby naleśnik
  • 1 sucha bułka kajzerka
  • 4 ząbek czosnku
  • 4 jajka
  • natki pietruszki
  • masło
  • pieprz ziołowy
  • sól, pieprz czarny

Sos pieczarkowy

  • 25 dag pieczarek
  • 10 dag śmietany
  • 1 szklanka bulionu z kostki
  • 1 cebula
  • mąka
  • sól
  • pieprz
  • tłuszcz

Schab z grzybowym farszem.

Składniki: – 1,5 kg schabu bez kości – sól – biały pieprz – suszony majeranek – 30 dag boczniaków – 3 łyżki oleju – natka pietruszki Sposób przyrządzenia: Mięso opłukać w zimnej wodzie, osączyć, osuszyć papierowymi ręcznikami, ostrym nożem rozkroić na prostokątny płat grubości ok. 1,5 cm, oprószyć solą i białym pieprzem. Dokładnie oczyszczone grzyby…

Kurczak po polsku, klasyk

Jest to kurczak nadziewany klasyczny polski i pyszny. Polecam na odmianę po wszelkich egzotycznych daniach.

Skład:

  • Kurczak
  • wątróbka
  • 1 sucha bułka
  • 1 jajko
  • łyżka masła
  • sól, pieprz
  • gałka muszkatołowa – szczypta, ale konieczna
  • natka pietruszki
  • czosnek (1-2 ząbki)
  • troszkę suszonego majeranku
  • kilka winnych jabłek

Schab szpikowany czosnkiem i suszonymi śliwkami

Skład: Schab bez kości czosnek suszone śliwki śmietana majeranek mix kolorowych pieprzów sól, pieprz Sposób wykonania: Schab dokładnie myjemy i suszymy, przyprawiamy i odstawiamy w chłodne miejsce. Czosnek oraz suszone śliwki kroimy na ćwiartki, mieszamy z solą pieprzem i szczyptą majeranku. W schabie długim nożem wykonujemy wzdłużny otwór który napełniamy wykonaną mieszanką. Mięso smarujemy śmietaną,…