Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z pieczarkami

Wieprzowina z pieczarkami i kapustą

Składniki: 40 dag chudej wieprzowiny ½ łyżeczki soli 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżki oleju 20 dag pieczarek 30 dag włoskiej kapusty 2 łyżki smalcu 2 łyżki sosu sojowego 3 łyżki rosołu 1 łyżeczka cukru Sposób wykonania: Mięso pokroić w plastry, które skropić olejem oraz oprószyć mąką i solą. Następnie pieczarki pokroić plasterki a kapustę…

Pieczarki douszne z warzywami

Składniki: 40 dag pieczarek 1 cebula 2 pomidory 1 marchewka 4 łyżki oliwy 1 ząbek czosnku 100 ml białego wytrawnego wina ½ selera 1 liść laurowy kilka gałązek natki pietruszki ½ łyżeczki suszonego tymianku sól pieprz Sposób wykonania: Cebulę, marchewkę oraz seler drobno pokroić po czym wrzucić do rondla z rozgrzanym olejem i obsmażyć, wówczas…

Pieczarki nadziewane serem

Składniki: 1 kg pieczarek 25 dag białego ser 3 dag żółtego sera 1 cebula 1 cytryna 1 łyżeczka soku z cytryny kilka liści sałaty 5 łyżek masła natka pietruszki sól Sposób wykonania: Z pieczarek odcinamy trzonki a kapelusze skropić sokiem z cytryny. Następnie trzonki drobno posiekać i wymieszać z białym serem, dodać posiekaną cebulkę oraz…

Wykwintna cielęcina Eweliny

Składniki: 60 dag cielęciny 2 łyżki oliwy 2 cebule 10 dag pieczarek łyżeczka koncentratu pomidorowego kieliszek wytrawnego białego wina ½ szkl. rosołu 1 łyżka mąki sól pieprz   Sposób wykonania: Cebulę pokroić w plasterki, które zarumienić na rozgrzanym tłuszczu, wówczas dodać cielęcinę pokrojoną w kostkę, oprószoną mąką. Całość przemieszać i obsmażyć. W między czasie obrać…

Cielęce wątróbki w sosie pomidorowym z szałwią

Składniki: 70 dag wątróbki 1 cebula 15 dag małych pieczarek 1 łyżeczka listków szałwii 2 łyżki przecieru pomidorowego 1 łyżka mąki 3 łyżki rosołu olej sól pieprz Sposób wykonania: Pieczarki pokroić w plasterki po czym obsmażyć je na rozgrzanym maśle. W między czasie posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym oleju, wówczas cebulę wyjąć a na tą…