Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Cielęce wątróbki w sosie pomidorowym z szałwią

Składniki:

  • 70 dag wątróbki
  • 1 cebula
  • 15 dag małych pieczarek
  • 1 łyżeczka listków szałwii
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • 1 łyżka mąki
  • 3 łyżki rosołu
  • olej
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:
    Pieczarki pokroić w plasterki po czym obsmażyć je na rozgrzanym maśle.
    W między czasie posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym oleju, wówczas cebulę wyjąć a na tą samą patelnie wrzucić wątróbkę pokrojoną w plastry, obsmażyć.
    Dodać pieczarki, cebulę, przecier oraz rosół.
    Całość wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Przed podaniem udekorować listkami szałwii.

    Przepis został nadesłany na konkurs "Dania wszelakie" przez Weronikę P

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *