Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Piersi kurczaka schowane w szpinaku

Składniki:

  • 2 piersi kurczaka
  • 1 kg szpinaku
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • 2 dag masła
  • sól
  • biały pieprz
  • gałka muszkatołowa
  • 2 łyżki śmietany
  • 5 dag startego ementalera

Sposób wykonania:

  1. Posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym maśle, wówczas dodać drobno posiekany czosnek i włożyć oczyszczony szpinak, trzymać na ogniu przez kilka minut.
    Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową.
    W między czasie piersi kurczaka przeciąć wzdłuż na pół po czym układać w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem przekładając szpinakiem.
    Zalać wszystko śmietaną wymieszaną z żółtym serem.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni i zapiekać ok. 20 min.

    Przepis został nadesłany na konkurs "Dania wszelakie" przez Weronikę P

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *