Składniki:
- 200 g serka śmietankowego
- 300 g sera Ementaler
- 400 ml śmietany 36%
- 1 papryczka chilii
- szczypta curry
- szczypta gałki muszkatołowej
- sól
Składniki:
Składniki: 40 dag piersi kurczaka 1 cebula 1marchewka 1 liść selera sól 8 dag ementaleru 8 dag wędzonego ozora wołowego 8 oliwek 1 pęczek koperku Sos: 5 łyżek majonezu 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżki białego wytrawnego wina 1 łyżka sosu Worcester sól Sposób wykonania: Piersi kurczaka podlać odrobiną osolonej wody i dusić do…
Składniki: 8 ugotowanych cienkich parówek 20 dag ementalera 2 cebule 2 kiszone ogórki sok z ½ cytryny 2 łyżki oleju 1 łyżeczka musztardy natka pietruszki szczypta cukru pudru sól pieprz Sposób wykonania: Ugotowane serdelki pokroić w plasterki, cebulę w krążki a ser i ogórki w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Następnie olej wymieszać z…
Składniki: 300 g twardego ementalera 200 g pomidorków koktajlowych 2 czerwone cebule Dressing: 150 g jogurtu 100 g majonezu 2-3 łyżki musztardy 2-3 łyżki octu jabłkowego 2 łyżki miodu sól pieprz 1 pęczek natki pietruszki Sposób wykonania: Ser pokroić w kostkę, pomidory na połówki a cebulę w krążki. Całość wymieszać. Następnie jogurt wymieszać z musztardą,…
Składniki: ementaler 150 g kiełbasa może być cienka 250 g cebula 1 sztuka ocet do smaku olej 3 łyżki sól do smaku musztarda 2- 3 łyżki Sposób przyrządzenia: Ser oraz kiełbaskę należy pokroić w drobniutką kosteczkę. Cebulkę należy obrać, a następnie posiekać na drobno, dodać do niej musztardę, ocet, olej i sól. Całość dokładnie wymieszać.…