Składniki: ementaler 20 dag ser górski 10 dag gouda 10 dag jasne winogrona 1 kiść ciemne winogrona 1 kiść orzechy włoskie posiekane 10 dag Sos: ser pleśniowy 15 dag śmietana gęsta 1 szklanka wytrawne sherry 1/2 kieliszka pieprz gałka muszkatołowa Sposób przyrządzenia: Winogrona po umyciu należy oderwać z kiści i pokroić w połówki, usunąć z…
Tag: ementaler
Zupy
Paryska zupa
by Marzena • • 0 Comments
Piersi z kurczaka
Piersi kurczaka schowane w szpinaku
by Weronika P • • 0 Comments
Składniki: 2 piersi kurczaka 1 kg szpinaku 2 ząbki czosnku 1 cebula 2 dag masła sól biały pieprz gałka muszkatołowa 2 łyżki śmietany 5 dag startego ementalera Sposób wykonania: Posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym maśle, wówczas dodać drobno posiekany czosnek i włożyć oczyszczony szpinak, trzymać na ogniu przez kilka minut. Doprawić do smaku solą, pieprzem…