Składniki:
- 40 dag chudej wieprzowiny
- ½ łyżeczki soli
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
- 2 łyżki oleju
- 20 dag pieczarek
- 30 dag włoskiej kapusty
- 2 łyżki smalcu
- 2 łyżki sosu sojowego
- 3 łyżki rosołu
- 1 łyżeczka cukru
Sposób wykonania:
- Mięso pokroić w plastry, które skropić olejem oraz oprószyć mąką i solą.
Następnie pieczarki pokroić plasterki a kapustę poszatkować i smażyć całość na rozgrzanym smalcu ok. 2 min po czym wlać rosół i doprawić do smaku solą, pozostawić na ogniu pod przykryciem kolejne 2 min.
W między czasie mięso smażyć na rozgrzanym oleju po czym dodać sos sojowy, oraz cukier wymieszać i jeszcze przez chwilę smażyć.
Na koniec połączyć meso z kapustą i grzybami, podgrzewać ok. 1 min.Przepis nadesłany na konkurs "Muza Ramsaye" przez Ulę