Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wieprzowina z kawałkami kalarepki

Składniki:

  • 20 dag wieprzowiny
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • ½ łyżeczki cukru
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • pieprz
  • 3 kalarepy
  • ½ łyżeczki sosu sojowego
  • 2 łyżeczki oleju
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki cukru
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżka wody

Sposób wykonania:

  1. Mięso pokroić w paseczki po czym oprószyć mąką, pieprzem cukrem oraz dodać rozgnieciony czosnek i sos sojowy, dokładnie wymieszać, odstawić na 15 min.
    W między czasie obraną kalarepkę pokroić w paseczki i gotować w ½ łyżki sosu sojowego wymierzanego z olejem, solą i cukrem.
    Następnie mięso smażyć na rozgrzanym ogniu po czym dodać kalarepkę.
    Na koniec dodać mąkę wymieszaną z 1 łyżką wody, wymieszać i trzymać na ogniu do zgęstnienia.

    Przepis nadesłany na konkurs "Muza Ramsaye" przez Michała M

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *