Składniki:
- 15-20 dag mięsa z piersi kurczaka
- 20-30 dag zielonej fasolki
- ½ łyżeczki soli
- pieprz
- 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
- 1 białka
- ¼ kostki rosołowej
- 5-6 łyżek rosołu
- 1 ½ łyżeczki sosu sojowego
- 1 łyżka smalcu
- 2 łyżki oleju
Sposób wykonania:
- Mięso pokrojone w paseczki, oprószyć solą, pieprzem oraz mąką po czym dodać białka i wymieszać i smażyć na rozgrzanym oleju.
W między czasie rosół wmieszać z kostką rosołową i doprowadzić do wrzenia po czym dodać fasolkę i gotować ok. 4-5 min. wówczas dodać smalec i trzymać na małym ogniu.
Następnie przełożyć fasolę do kurczaka, wymieszać i smażyć ostanie 2 min.Przepis nadesłany na konkurs "Muza Ramsaye" przez Elżbietę