Składniki:
- 70 dag surowego chudego boczku
Marynata:
- 4 łyżki musztardy
- 2 łyżki startego chrzanu
- sok z ½ cytryny
- 2-3 łyżki oliwy
- ¾ szkl. jasnego piwa
- sól
- pieprz
Składniki: 1 kg schabu Marynata: 10 dag masła 2 łyżki musztardy 3 ząbki czosnku 1 ½ łyżeczki białego pieprzu 1 łyżeczka czarnego pieprzu 2 ½ łyżeczki pieprzu kajen 1 łyżka tymianku 1 łyżka soli Sposób wykonania: Masło roztopić po czym wrzucić wszystkie składniki podane na marynatę. Całość dokładnie wymieszać. Następnie posmarować mięso marynatą z obu…
Składniki: 40 dag polędwiczek wieprzowych 3 ząbki czosnku 1 czerwona papryka 1 cukinia 1 cebula 2 łyżeczki przyprawy do grilla 6 łyżek oliwy sól pieprz Sposób wykonania: Oliwę wymieszać z posiekanym czosnkiem, przyprawą do grilla oraz solą i pieprzem. Do powstałej marynaty włożyć mięso pokrojone na plasterki. Wstawić do lodówki pod przykryciem na noc. Następnego…
Składniki: 6 kotletów schabowych Sos: 2 łyżki oleju 2 łyżki miodu 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka bazylii 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka ziół prowansalskich sól pieprz Sposób wykonania: Składniki podane na sos dokładnie ze sobą wymieszać i odstawić na 30 minut. W między czasie kotlety lekko zbić tłuczkiem i obsmażyć na jednej stronie.…