Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z mięsem

Mieszanka po krakowsku

Składniki: 50 dag karkówki 2 cebule 2 ząbki czosnku łyżka mąki pszennej bułka paryska kilka łyżek smalcu łyżeczka kminku słodka papryka sól pieprz Sposób wykonania: Mięso natrzeć rozgniecionym czosnkiem, papryką, kminkiem solą oraz pieprzem, odstawić na całą noc. Następnego dnia oprószyć mąką i opiec na silnym ogniu. Następnie podlać wodą i dusić około 1 godziny…

Żeberka smażone Tomka

Składniki: 1 kg żeberek Marynata: 1 cebula  posiekana 3 łyżki wina ryżowego 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki bulionu 1 ½ łyżki cukru 1 łyżka oleju sezamowego 1 łyżeczką zmielonego anyżku gwieździstego ½ łyżeczki przyprawy 5 smaków pieprz Sposób wykonania: Składniki podane na marynatę dokładnie ze sobą wymieszać po czym włożyć do niej żeberka pokrojone…