Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Mieszanka po krakowsku

Składniki:

  • 50 dag karkówki
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • łyżka mąki pszennej
  • bułka paryska
  • kilka łyżek smalcu
  • łyżeczka kminku
  • słodka papryka
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Mięso natrzeć rozgniecionym czosnkiem, papryką, kminkiem solą oraz pieprzem, odstawić na całą noc.
    Następnego dnia oprószyć mąką i opiec na silnym ogniu.
    Następnie podlać wodą i dusić około 1 godziny do miękkości.
    Pod koniec duszenia dodać cebulę pokrojoną w krążki.
    Mięso pokroić na plastry i ułożyć je na półmisku przekładając bułką.
    Obłożyć krążkami cebuli.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *