Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kurczak nadziewany kaszą

 

Składniki:

  • 1 kurczak
  • 25 dag kaszy krakowskiej
  • 1 szkl. wody
  • 3 jajka
  • ½ kostki masła
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz

 

Sposób wykonania:

  1. Kasze gotować około 30 minut w osolonej wodzie.
    Po tym czasie ja odcedzić i odstawić do ostygnięcia, wówczas dodać posiekaną natkę pietruszki oraz roztrzepane jajka.
    Całość dokładnie wymieszać i nadziać kurczaka.
    Zszyć nitką i piec na rozgrzanym maśle około 1,5 godziny.
    W trakcie pieczenia podlewać odrobiną wody.
    Pod koniec pieczenia zdjąć pokrywkę aby kurczak się zarumienił.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *