Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Żeberka smażone Tomka

Składniki:

  • 1 kg żeberek

    Marynata:

  • 1 cebula  posiekana
  • 3 łyżki wina ryżowego
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki bulionu
  • 1 ½ łyżki cukru
  • 1 łyżka oleju sezamowego
  • 1 łyżeczką zmielonego anyżku gwieździstego
  • ½ łyżeczki przyprawy 5 smaków
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Składniki podane na marynatę dokładnie ze sobą wymieszać po czym włożyć do niej żeberka pokrojone na porcje.
    Wstawić do lodówki na 1 godzinę.
    Po tym czasie żeberka odsączyć z marynaty i smażyć na rozgrzanym oleju około 10 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *