Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ryż smażony z jajecznej masie

Składniki:

  • 40 dag ugotowanego ryżu
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka soli
  • 2 łyżki oleju arachidowego
  • ½ łyżeczki pieprzu
  • 2 łyżki posiekanej dymki

Sposób wykonania:

  1. Jajka roztrzepać razem z olejem sezamowym oraz ½ łyżeczki soli.
    Następnie na rozgrzany olej arachidowy wrzucić ryż i smażyć około 3 minut nie przerywając mieszania.
    Po tym czasie wlać jajeczną masę i cały czas mieszając smażyć około 2 minut aż jajka się zetną.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i smażyć ostanie 2 minuty.
    Przed podaniem posypać posiekaną dymką.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *