Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kalafior smażony z imbirem

Składniki:

  • 40 dag różyczek kalafiora
  • 1 łyżka posiekanego imbiru
  • 1 ½ łyżki sosu sojowego
  • 4 łyżki pokrojonej szynki
  • 1 łyżka sosu hoi sin
  • 4 łyżki bulionu
  • ½ kostki bulionowej
  • 1 łyżka masła
  • 2 ½ łyżki oleju
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Na rozgrzanym oleju przesmażyć imbir a po około 10 s dodać odsączony kalafiora i cały czas mieszając smażyć około 2 minut.
    Po tym czasie wlać sos hoisin oraz sojowy.
    Posypać całość pokruszoną kostką rosołową, dokładnie wymieszać i trzymać na małym ogniu około 2 minut.
    Następnie zmniejszyć ogień i dusić około 3 minut.
    Na koniec dodać masło o przełożyć do salaterki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *