Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Szaszłyki z polędwiczek wieprzowych

Składniki:

  • 40 dag polędwiczek wieprzowych
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 czerwona papryka
  • 1 cukinia
  • 1 cebula
  • 2 łyżeczki przyprawy do grilla
  • 6 łyżek oliwy
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Oliwę wymieszać z posiekanym czosnkiem, przyprawą do grilla oraz solą i pieprzem.
    Do powstałej marynaty włożyć mięso pokrojone na plasterki.
    Wstawić do lodówki pod przykryciem na noc.
    Następnego dnia warzywa obrać i pokroić po czym nabijać na przemian razem ze mięsem na szpadki.
    Piec na ruszcie około 20 minut, stale obracając aby równomiernie się przypiekły.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *