Składniki: 1 karp około 2 kg 1 paczuszka rodzynek/ sułtanki/ 1/8 litra jasnego piwa 1 duża cebula 7dkg masła 6 szt goździków 1 łyżeczka otartej skórki cytrynowej 2 łyżki soku z cytryny sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Karpia wypatroszyć, umyć, odciąć głowę, opłukać, osączyć na papierowym ręczniku, pokroić w dzwonki o szerokości około 2-3…
Tag: święta
Panga
Panga lub tilapia w estragonie
by Agata Kraśniewska • • 0 Comments
Składniki: 1 kg pangi lub tilapii 4 łyżki masła 2 pęczki świeżego estragonu 2 cytryny sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Rybę umyć, osączyć na papierowym ręczniku, skropić sokiem z połowy cytryny, kilka plasterków pozostawić do dekoracji. Masło utrzeć z solą i pieprzem, posmarować ryby na wierzchu i w środku. Estragon opłukać, połowę włożyć do…
Łosoś
Łosoś w marynacie
by Sabina Bereza • • 0 Comments
Karp
Wigilijny karp w galarecie
by Wanda Woszczyk • • 0 Comments
Ryby
Filety śledziowe z oscypkiem
by Kornelia Faron • • 0 Comments
Składniki: ½ kg filetów śledziowych w oleju 5 ząbków czosnku szklanka zielonego groszku konserwowego 1 czerwona papryka pęczek szczypiorku 1 duży oscypek 1 łyżeczka cukru sól, pieprz do smaku 3-4 łyżki oliwy 4-5 łyżek ostrej musztardy Sposób przyrządzenia: Filety śledziowe osączyć z nadmiaru oleju. Pokroić na porcyjki. Oscypek pokroić w plasterki. Groszek osączyć. Paprykę umyć…