Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Filety śledziowe z oscypkiem

Składniki:

  • ½ kg filetów śledziowych w oleju
  • 5 ząbków czosnku
  • szklanka zielonego groszku konserwowego
  • 1 czerwona papryka
  • pęczek szczypiorku
  • 1 duży oscypek
  • 1 łyżeczka cukru
  • sól, pieprz do smaku
  • 3-4 łyżki oliwy
  • 4-5 łyżek ostrej musztardy

    Sposób przyrządzenia:
    Filety śledziowe osączyć z nadmiaru oleju. Pokroić na porcyjki. Oscypek pokroić w plasterki. Groszek osączyć. Paprykę  umyć osączyć , usunąć gniazda nasienne i pokroić w paseczki. Czosnek poobierać pokroić w cieniutkie talarki. Do miseczki wlać oliwę, dodać sól, cukier, pieprz, musztardę i posiekany szczypiorek. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, połączyć z warzywami. Na długim półmisku ułożyć śledzie na przemian z plastrami oscypka. Obok śledzi ułożyć warzywa i polać sosem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *