Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Łosoś w marynacie

 

Składniki:

  • 4 steki z łososia

     

    Marynata:

  • 1 cytryna
  • ¾ szklanki białego wytrawnego wina
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • sól, pieprz do smaku

 

 

Sposób przyrządzenia:
Rybę opłukać, osączyć na papierowym ręczniku. Wycisnąć sok z cytryny połączyć z białym wytrawnym winem, doprawić solą i pieprzem do smaku. Kiedy sól się rozpuści dodajemy oliwę z oliwek, dokładnie mieszamy. Marynatą smarujemy kawałki ryby i odstawiamy na 25 minut. Na ruszcie , układamy rybę i pieczemy w piekarniku w temperaturze 180 stopni około 5-10 minut z obu stron. Upieczoną rybę wykładamy na półmisek, ozdabiamy cytryną i pieprzem.

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *