Składniki:
- 25 dkg migdałów
- 25 dkg cukru pudru
- 1/8 litra śmietany 30%
- wanilia
Składniki:
Galareta:
Składniki: 1 skruszała gęś sól, pieprz do smaku 80 dkg kwaśnych jabłek kminek 10 dkg słoniny cukier do posypania jabłek Sposób przyrządzenia: Sprawioną gęś umyć, osączyć na papierowym ręczniku i włożyć do zamrażarki na około 2-3 dni. W dniu pieczenia gęś nasolić, oprószyć pieprzem i odstawić na 2-3 godziny. Jabłka umyć, poobierać, pokroić na części.…
Składniki: 3 skruszałe kuropatwy sól 8 dkg słoniny 1 średnia czerwona kapusta 1 duża cebula 3 dkg mąki sól, cukier, pieprz do smaku sok z cytryny ½ szklanki wytrawnego wina Sposób przyrządzenia: Sprawione skruszałe kuropatwy posolić, oprószyć pieprzem i włożyć do rondelka i opiec w piekarniku na tłuszczu, podlać wodą i poddusić. Czerwona kapustę cieniutko…