Składniki: 1 kg mięsa wieprzowego 3 cebule 5 łyżek mąki 5 łyżek masła 5 łyżek oleju przyprawa do mięsa wieprzowego sól pieprz Sposób wykonania: Mięso pokroić w plastry, które lekko zbić tłuczkiem po czym oprószyć je mąką wymieszaną z pieprzem oraz przyprawą do mięsa wieprzowego. Następnie cebulę pokroić w krążki, które oprószyć solą i razem…
Tag: steki
Baranina
Steki z jagnięciny marynowane
by Roman Wadowski • • 0 Comments
Cielęcina
Steki cielęce z natką pietruszki
by Ilona Jałocha • • 0 Comments
Składniki: 6 sznycli szynki cielęcej Marynata: 5 ząbków czosnku skórka strata z 1 cytryny 4 łyżki oliwy 1 łyżeczka startego imbiru 4 łyżki posiekanej natki pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Składniki podane na marynatę dokładnie ze sobą wymieszać. Mięso lekko zbić tłuczkiem i posmarować marynatą. Odstawić na pól godziny pod przykryciem w chłodne miejsce, Po…
Wołowina
Steki wołowe z zarumienionym ananasem
by Lidia Budzik • • 0 Comments
Składniki: 25 dag rostbefu 2 plastry ananasa z puszki sól pieprz Marynata: 10 łyżek sosu sojowego 10 łyżek soku ananasowego 3 łyżki wódki 2 łyżki oleju sezamowego 1 łyżka miodu Sposób wykonania: Składniki na marynatę dokładnie ze sobą wymieszać po czym włożyć do niej mięso i wstawić do lodówki na 2 godziny. Po tym czasie…