Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Steki wołowe z zarumienionym ananasem

Składniki:

  • 25 dag rostbefu
  • 2 plastry ananasa z puszki
  • sól
  • pieprz

    Marynata:

  • 10 łyżek sosu sojowego
  • 10 łyżek soku ananasowego
  • 3 łyżki wódki
  • 2 łyżki oleju sezamowego
  • 1 łyżka miodu

Sposób wykonania:

  1. Składniki na marynatę dokładnie ze sobą wymieszać po czym włożyć do niej mięso i wstawić do lodówki na 2 godziny.
    Po tym czasie mięso odsączyć z marynaty i piec na ruszcie około 8 minut z każdej strony.
    Następnie obok mięsa ułożyć plastry ananasa i piec aż lekko się zarumienią.
    Przed podaniem na każdym plastrze mięsa położyć plasterek ananasa.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *