Składniki: 300 g makaronu fussili 1 sałata 2 marchewki ½ ogórka sałatkowego 1 czerwony strąk papryki 1 gruszka sok z 1 cytryny 2 cebule 3 łyżki oleju sól pieprz ½ łyżeczki curry w proszku 1 szczypta cukru 150 g jogurtu truskawki Sposób wykonania: Makaron ugotować według opisu na opakowaniu. Marchewkę, ogórek, paprykę pokroić na mniejsze…
Tag: sałata
Sałatki
Sałatka rybna z ziemniakami
by Maja Borowiak • • 0 Comments
Składniki: 300 g mięsa z jesiotra(ugotowane) 2 łyżeczki kawioru 2 ziemniaki(ugotowane) 2 ogórki 3 łyżki majonezu 2 łyżki chrzanu sól sałatka marchewka natka pietruszki Sposób wykonania: Połowę mięsa z jesiotra oraz ziemniaka pokroić w kostkę. Sałatę porwać na mniejsze kawałki a ogórki pokroić w plasterki. Całość wmieszać ze sobą, polać majonezem wymieszanym z chrzanem oraz…
Zupa Grzybowa
Zupa grzybowa z sałatą i makaronem ryżowym
by Bernadetta Skwarek • • 0 Comments
Składniki: 20 dkg pokrojonych w słupki borowików lub podgrzybków 6 listków sałaty lodowej 5 dkg makaronu ryżowego 1 litr bulionu drobiowego 1 łyżeczka posiekanej naci pietruszki lub kolendry sól, pieprz, ostra papryka Sposób przyrządzenia: Grzyby oczyścić i pokroić w słupki lub plastry, zalać wrzącym bulionem, gotować 5 minut. Do wrzącej zupy dodać przyprawy, makaron i…
Zupa rybna
Zupa z karpia z jajkami i sałatą
by Otylia Orzeł • • 0 Comments
Składniki: 30 dkg filetów z karpia lub innej tłustej ryby słodkowodnej 2 ugotowane na twardo jajka 5 listków sałaty lodowej lub masłowej sól, pieprz kilka kropli oleju sezamowego Sposób przyrządzenia: Filety z ryby zalać 4 szklankami zimnej wody, doprowadzić do wrzenia, odszumować, gotować 5 minut, przyprawić do smaku, dodać olej sezamowy. Sałatę pokroić w paseczki,…
Baranina
Jagnięcina zawijana w chlebku
by Kalina Smolarek • • 0 Comments
Składniki: 400 g filetowanej jagnięciny przyprawa wyrywna 2 łyżki oleju 4 kromki chleba libańskiego 2/3 szkl. humusu 2 szkl. rozdrobnionej sałaty 2 pomidory 1 czerwona cebula 1 ogórek ostry sos chili Sposób wykonania: Filety oprószyć przyprawą warzywną po czym smażyć je na rozgrzanym oleju po czym zdjąć je z ognia i pokroić w paseczki. Następnie…