Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: sałata

Sałatka rybna z ziemniakami

Składniki: 300 g mięsa z jesiotra(ugotowane) 2 łyżeczki kawioru 2 ziemniaki(ugotowane) 2 ogórki 3 łyżki majonezu 2 łyżki chrzanu sól sałatka marchewka natka pietruszki Sposób wykonania: Połowę mięsa z jesiotra oraz ziemniaka pokroić w kostkę. Sałatę porwać na mniejsze kawałki a ogórki pokroić w plasterki. Całość wmieszać ze sobą, polać majonezem wymieszanym z chrzanem oraz…

Zupa grzybowa z sałatą i makaronem ryżowym

Składniki: 20 dkg pokrojonych w słupki borowików lub podgrzybków 6 listków sałaty lodowej 5 dkg makaronu ryżowego 1 litr bulionu drobiowego 1 łyżeczka posiekanej naci pietruszki lub kolendry sól, pieprz, ostra papryka Sposób przyrządzenia: Grzyby oczyścić i pokroić w słupki lub plastry, zalać wrzącym bulionem, gotować 5 minut. Do wrzącej zupy dodać przyprawy, makaron i…

Zupa z karpia z jajkami i sałatą

Składniki: 30 dkg filetów z karpia lub innej tłustej ryby słodkowodnej 2 ugotowane na twardo jajka 5 listków sałaty lodowej lub masłowej sól, pieprz kilka kropli oleju sezamowego Sposób przyrządzenia: Filety z ryby zalać 4 szklankami zimnej wody, doprowadzić do wrzenia, odszumować, gotować 5 minut, przyprawić do smaku, dodać olej sezamowy. Sałatę pokroić w paseczki,…

Jagnięcina zawijana w chlebku

Składniki: 400 g filetowanej jagnięciny przyprawa wyrywna 2 łyżki oleju 4 kromki chleba libańskiego 2/3 szkl. humusu 2 szkl. rozdrobnionej sałaty 2 pomidory 1 czerwona cebula 1 ogórek ostry sos chili Sposób wykonania: Filety oprószyć przyprawą warzywną po czym smażyć je na rozgrzanym oleju po czym zdjąć je z ognia i pokroić w paseczki. Następnie…