Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa grzybowa z sałatą i makaronem ryżowym

Składniki:

  • 20 dkg pokrojonych w słupki borowików lub podgrzybków
  • 6 listków sałaty lodowej
  • 5 dkg makaronu ryżowego
  • 1 litr bulionu drobiowego
  • 1 łyżeczka posiekanej naci pietruszki lub kolendry
  • sól, pieprz, ostra papryka

    Sposób przyrządzenia:
    Grzyby oczyścić i pokroić w słupki lub plastry, zalać wrzącym bulionem, gotować 5 minut. Do wrzącej zupy dodać przyprawy, makaron i pokrojoną w cienkie paseczki sałatę, gotować kolejne 3 minuty. Tak przyrządzoną zupę można „zaciągnąć” jajkiem lub zabielić śmietaną. Przed podaniem dodać zieleninę.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *