Składniki:
- 300 g makaronu fussili
- 1 sałata
- 2 marchewki
- ½ ogórka sałatkowego
- 1 czerwony strąk papryki
- 1 gruszka
- sok z 1 cytryny
- 2 cebule
- 3 łyżki oleju
- sól
- pieprz
- ½ łyżeczki curry w proszku
- 1 szczypta cukru
- 150 g jogurtu
- truskawki
Sposób wykonania:
- Makaron ugotować według opisu na opakowaniu.
Marchewkę, ogórek, paprykę pokroić na mniejsze kawałki.
Wymieszać i dodać sałatę porwaną na kawałki oraz gruszkę pokroić w kostkę i posiekaną kostkę.
Następnie sok z cytryny wymieszać z olejem, cukrem, jogurtem oraz przyprawami.
Makaron odcedzić i wymieszać z pozostałymi skalnikami, polać dressingiem i udekorować truskawkami.