Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Spaghetti z papryką i pomidorami

 

Składniki:

  • 400 g spaghetti
  • sól
  • 500 g pomidorów z puszki
  • 3 żółte strąki papryki
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 4 ząbki czosnku
  • szczypta suszonego oregano
  • 1 szczypta chili w proszku
  • 150 g sera grongonzola
  • 1 cebulka
  • 80 g parmezanu

 

 

Sposób wykonania:

  1. Spaghetti ugotować według opisu na opakowaniu.
    W między czasie posiekany czosnek przesmażyć lekko na oliwie, wówczas dodać paprykę pokrojoną w paski oraz pomidory.
    Trzymać na ogniu  około 5 minut po czym doprawić do smaku chili i oregano.
    Gotować około 8- 10 minut.
    Następnie makaron odcedzić i wymieszać go z pokruszoną grongonzolą i wylać na niego sos.
    Przed podaniem udekorować jeszcze kawałkami cebuli.

     

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *