Składniki:
- 400 g spaghetti
- sól
- 500 g pomidorów z puszki
- 3 żółte strąki papryki
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 4 ząbki czosnku
- szczypta suszonego oregano
- 1 szczypta chili w proszku
- 150 g sera grongonzola
- 1 cebulka
- 80 g parmezanu
Sposób wykonania:
- Spaghetti ugotować według opisu na opakowaniu.
W między czasie posiekany czosnek przesmażyć lekko na oliwie, wówczas dodać paprykę pokrojoną w paski oraz pomidory.
Trzymać na ogniu około 5 minut po czym doprawić do smaku chili i oregano.
Gotować około 8- 10 minut.
Następnie makaron odcedzić i wymieszać go z pokruszoną grongonzolą i wylać na niego sos.
Przed podaniem udekorować jeszcze kawałkami cebuli.