Składniki: ½ kg filetów śledziowych w oleju 4 średnie zielone ogórki węże 4 czerwone cebule 4 ogórki konserwowe 2 pęczki czerwonych rzodkiewek pęczek zielonego koperku 4 ostre papryczki 5 łyżek oleju sok z jednej cytryny sól, pieprz, cukier do smaku Sposób przyrządzenia: Śledzie osączyć z nadmiaru oleju, drobno posiekać. Cebulę obrać pokroić w kosteczkę, posypać…
Tag: ryb
Zupa rybna
Wigilijna zupa rybna
by Marzena Fabiszewska • • 0 Comments
Składniki: 1 kg filetów z pangi, tilapii lub karpia 1 szklanka śmietany 1 marchewka 1 pietruszka kawałek selera por biała część 1 kostka rosołowa 4 łyżki masła 2 łyżki mąki ziele angielskie, liść laurowy, sól, pieprz do smaku garść rodzynek Sposób przyrządzenia: Filety ryby oprószyć solą i odstawić w chłodne miejsce. Warzywa oczyścić, umyć i…
Panga
Panga w makowej skorupce
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 8 filetów z pangi 2 jajka 4-5 szklanek maku 2-3 szklanki mąki 2 cytryny-sok olej, sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Filety z pangi rozmrozić, osuszyć na papierowym ręczniku. Doprawić solą i pieprzem, skropić cytryną, odstawić na 15-20 minut. Mak zmiksować w młynku do kawy. Przygotować panierkę. Roztrzepać jajka, w jednej miseczce przygotować mąkę,…
Ryby z grilla
Aromatyczny panga czerwona z grilla
by Teresa • • 1 Comment
Karp
Karasie lub karp pieczony z grzybami
by Teresa • • 0 Comments
Składniki: 1 kg ryby 40 dkg grzybów leśnych 3 jajka ½ szklanki śmietany ½ szklanki oleju 2 łyżki mąki sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Ryby sprawić, dokładnie wyfiletować. Przyprawić solą i pieprzem, obtoczyć w mace, usmażyć na złoty kolor. Grzyby oczyścić, pokroić w plastry, obsmażyć na oleju. W żaroodpornym naczyniu wysmarowanym olejem ułożyć warstwę grzybów, na…