Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Panga w makowej skorupce

Składniki:

  • 8 filetów z pangi
  • 2 jajka
  • 4-5 szklanek maku
  • 2-3 szklanki mąki
  • 2 cytryny-sok
  • olej, sól, pieprz do smaku

    Sposób przyrządzenia:
    Filety z pangi rozmrozić, osuszyć na papierowym ręczniku. Doprawić solą i pieprzem, skropić cytryną, odstawić na 15-20 minut. Mak zmiksować w młynku do kawy. Przygotować panierkę. Roztrzepać jajka,  w jednej miseczce przygotować mąkę, w drugiej zmiksowany mak. Filety podzielić na porcje,  obtoczyć w mące, jajku i bardzo dokładnie w maku. Na patelni rozgrzać olej ,ułożyć panierowane płaty ,smażyć z obu stron ok. 5-6 minut na złocisty kolor. Podawać z ulubionymi surówkami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *