Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: potrawy z ryb

Tatar z pstrąga

Składniki: 1kg pstrągów 1 cytryna pęczek koperku sól, pieprz, maggi, 1-2 łyżki oleju grzyby marynowane, ogórki kiszone 1 duża cebula Sposób przyrządzenia: Pstrągi wyfiletować, zdjąć skórę, zmielić lub drobno posiekać, dodać posiekany koperek, sok z cytryny, olej oraz pozostałe przyprawy, wymieszać. Grzybki, ogórek i cebulę pokroić w drobną kostkę. Z masy rybnej uformować kulki, ułożyć…

Sandacz w śmietanie z grzybami

Składniki: 1 kg filetów z sandacza  0,8 litra śmietany olej mąka 30 dag. pieczarek 2 cebule koperek cytryna sól pieprz. Sposób przyrządzenia: Filety pokroić, przyprawić, skropić cytryną, oprószyć  mąką i obsmażyć. Cebulę pokroić  w piórka , a pieczarki w plasterki. Podsmażyć na oleju, zalać śmietaną i dusić 15 minut. Rybę przełożyć do żaroodpornego naczynia,  zalać…

Panga z awokado i kolorowym dresingiem

Składniki: 50 dkg filetów z pangi lub tilapii 1  awokado pokrojone w plastry 2 cebulki dymki drobno pokrojone ½ czerwonej drobno pokrojonej papryki 3 łyżki soku z cytryny sól, biały pieprz olej 2 jajka tarta bułka mąka Sposób przyrządzenia: Umytą i osuszoną rybę przyprawić solą i pieprzem, odstawić na 30 minut. W międzyczasie przygotować dodatki.…

Karp lub amur pieczony w bekonie

Składniki: 1 karp o wadze około 1 kg 20 dkg plastrów bekonu lub boczku wędzonego koperek plastry cytryny sok z cytryny 2 ząbki czosnku sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Karpia sprawić nie odcinając łba, usunąć oczy i łuki skrzelowe. Na każdym boju wykonać głębokie na około 5 mm nacięcia, skropić sokiem z cytryny, przyprawić solą i…

Tilapia z sosem majonezowo czosnkowym

Składniki: 5 filetów z tilapii (karpia, flądry, amura) ¾ szklanki mąki 1 szklanka tartej bułki 3 łyżki posiekanej natki pietruszki sól, biały pieprz olej Marynata: sok z 1 cytryny ½ szklanki białego wytrawnego wina Sos: 1 szklanka majonezu 6 drobniutko posiekanych ząbków czosnku 1 łyżka musztardy 1 łyżka soku z cytryny biały pieprz Sposób przyrządzenia:…