Składniki: 6 dużych filetów z flądry sok z cytryny ½ szklanki majonezu sól, pieprz Farsz: 2 szklanki chleba pokrojonego w kostkę o boku 1 cm 1 pokrojona w kostkę cebula 1 zielona, obrana ze skóry i pokrojona w kostkę papryka 8 paluszków krabowych 3 łyżeczki masła Sposób przyrządzenia: Rybę umyć, osuszyć, skropić sokiem z cytryny,…
Tag: potrawy z ryb
Łosoś
Filet z łososia gotowany na parze
by Teresa • • 0 Comments
Karp
Filet z karpia z sosem jogurtowym
by Magda • • 0 Comments
Składniki: 2 porcje filetu z karpia (szczupaka, sandacza, amura) 3 łyżki kaszki kukurydzianej 1 łyżka papryki (słodkiej lub ostrej) sok cytrynowy sól olej do smażenia Sos: 1 łyżka majonezu 2 łyżki jogurtu 1 łyżka kaparów 1 łyżeczka posiekanego koperku sok cytrynowy do smaku sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Umyte i osuszone filety z karpia skropić sokiem…
Ryby
Kociołek wędkarski z ogniska
by Redakcja • • 0 Comments
Składniki: karp, płoć, lin, okoń, szczupak…….. im więcej tym lepiej 1 pokrojona cebula na 1 kg ryb 2 ząbki czosnku na 1 kg ryby papryka mielona ostra i słodka 2 łyżki masła czerwona i zielona papryka sól, pieprz, cukier do smaku 1 obrana marchewka 1 obrana pietruszka 1 liść laurowy Sposób przyrządzenia: Do przyrządzenia tej…
Halibut
Halibut pieczony z oliwkowym dressingiem
by Dominikab • • 0 Comments
Składniki: 50 – 70 dkg steków wykrojonych z halibuta 2 łyżki oliwy sól, pieprz Dressing: ½ szklanki pokrojonych na połowę czarnych oliwek ½ szklanki pokrojonych na połowę zielonych oliwek 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżeczka czerwonego octu winnego 1 drobno posiekany ząbek czosnku 1 łyżka oliwy 1 łyżeczka soku z cytryny Sposób przyrządzenia: Wszystkie…