Składniki:
- 50 dkg filetów z pangi lub tilapii
- 1 awokado pokrojone w plastry
- 2 cebulki dymki drobno pokrojone
- ½ czerwonej drobno pokrojonej papryki
- 3 łyżki soku z cytryny
- sól, biały pieprz
- olej
- 2 jajka
- tarta bułka
- mąka
Sposób przyrządzenia:
Umytą i osuszoną rybę przyprawić solą i pieprzem, odstawić na 30 minut. W międzyczasie przygotować dodatki. Awokado przekroić na połowę, usunąć pestkę, miąższ pokroić wzdłuż na plastry, skropić sokiem z cytryny aby nie ciemniało. Dymkę i paprykę delikatnie przyprawić, dodać sok z cytryny, wymieszać. Przygotowaną wcześniej rybę panierować w mące jajku i bułce, smażyć około 3 minuty z każdej strony. Podając polać przygotowanym dressingiem, obłożyć plastrami awokado.