Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sandacz w śmietanie z grzybami

Składniki:

  • 1 kg filetów z sandacza
  •  0,8 litra śmietany
  • olej
  • mąka
  • 30 dag. pieczarek
  • 2 cebule
  • koperek
  • cytryna
  • sól
  • pieprz.


Sposób przyrządzenia:

Filety pokroić, przyprawić, skropić cytryną, oprószyć  mąką i obsmażyć. Cebulę pokroić  w piórka , a pieczarki w plasterki. Podsmażyć na oleju, zalać śmietaną i dusić 15 minut. Rybę przełożyć do żaroodpornego naczynia,  zalać śmietaną z   pieczarkami i cebulą , posypać  koperkiem i skropić  cytryną. Piec 20 minut w temp.  180 stopni.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Marzena Gad

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *