Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Makaron rurki z sosem mięsnym

Składniki:

  • 30 dag. mięsa mielonego
  • 1 średnia cebula
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich
  • 1/2 łyżeczki oregano
  • 1 topiony serek śmietankowy
  • 50 dag. makaronu rurki
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzenia:
Makaron gotujemy w osolonym wrzątku al dente. Mięso wkładamy na patelnię z lekko rozgrzanym tłuszczem, rozdrabniamy widelcem i dusimy pod przykryciem z cebulką pokrojoną w kostkę przez 8 minut, aż straci różowy kolor. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy i pokrojony w kostkę serek topiony. Zagotowujemy , ciągle mieszając, dodajemy wszystkie zioła i doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Dokładnie mieszamy. Na talerze wykładamy makaron, a na środek nakładamy sos.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Marzena Gad

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *