Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kurczak w śmietanie z pieczarkami

Składniki:

  • 2 piersi kurczaka
  • 20 dag. pieczarek
  • kostka rosołowa
  • 1/2 litra śmietanki 18 procentowej
  • łyżka siekanej zieleniny
  • 3 łyżki oleju roślinnego

Sposób przyrządzenia:
Pieczarki pokrój na plasterki, groszek odcedź. Filety pokrój w kostkę i przesmaż na rozgrzanym oleju, żeby się zrumieniły. Na patelnię wrzuć pieczarki i chwilę podsmaż, i dodaj śmietanę, wkrusz kostkę rosołową i duś wszystko przez 12 minut.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Marzena Gad

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *