Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kotlety cukiniowe z miętą

Składniki:

  • 2 młode cukinie
  • 1/2 szklanki tartej bułki
  • 2 jajka
  • po łyżeczce natki i świeżej mięty
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia


Sposób przyrządzenia:

Cukinię wraz ze skórką zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Posypać solą i odstawić na sitku na 1/2 godziny. Odcisnąć sok i włożyć do salaterki. Wymieszać z tartą bułką, jajkami i przyprawami. Z masy formować niewielkie kotlety. Na głębokiej patelni rozgrzać olej, kłaść kotlety i smażyć je po kilka minut z każdej strony. Podawać z sosem jogurtowo-czosnkowym.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Marzena Gad

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *