Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: potrawy z ryb

Karmazyn w warzywach

Składniki: 1 kg. pora 50 dag. marchewki 20 dag. pieczarek sól biały pieprz 2 łyżki oleju szklanka bulionu warzywnego 4 filety /po 20 dag/ z karmazyna 4 łyżki soku z cytryny 4 dag. pestek słonecznika pęczek koperku Sposób przyrządzenia: Pory, marchewkę ,pieczarki pokroić w plasterki. Pory blanszować i osączyć. Rozgrzać olej i podsmażyć pieczarki. Przyprawić…

Dorsz z włoszczyzną

Składniki: 4 dzwonki dorsza cytryna sos worcaster sól biały pieprz włoszczyzna 8 łyżek białego wina Sposób przyrządzenia: Sokiem wyciśniętym z połowy cytryny polać dzwonki ryby. Skropić je też sosem worcester i posypać solą. Drugą połówkę cytryny pokroić w plasterki. Marchewki, pietruszkę i selera pokroić w kostkę. Pora w średniej grubości krążki. Pokrojone warzywa oprócz pora…

Faszerowane pstrągi Marzeny

Składniki: 4 świeże pstrągi sól, pieprz cytryna 4 łyżki pikantnego keczupu 3 pomidory 2 cebulki dymki 1 mały por pół strąka żółtej papryki papryka w proszku 5 dag. masła Sposób przyrządzenia: Pstrągi sprawić, odciąć głowy, opłukać.  Skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem. Pomidory pokroić w kostkę, por na krążki, paprykę w kostkę lub…

Rolada z pstraga

Składniki: 1 kg pstrąga 1 jako 2-3 łyżki bułki tartej pęczek koperku sól, pieprz, gałka muszkatołowa, wegetta, trochę oleju pół puszki groszku konserwowanego 2 marchewki Sposób przyrządzenia: Pstrągi wyfiletować i zdjąć skórę. Zmielić przez maszynkę. Do masy dodać jajko, bułkę tartą, drobno posiekany koperek, doprawić solą, pieprzem wegetą i gałką do smaku. Na końcu dodać…