Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Karmazyn w warzywach

Składniki:

  • 1 kg. pora
  • 50 dag. marchewki
  • 20 dag. pieczarek
  • sól
  • biały pieprz
  • 2 łyżki oleju
  • szklanka bulionu warzywnego
  • 4 filety /po 20 dag/ z karmazyna
  • 4 łyżki soku z cytryny
  • 4 dag. pestek słonecznika
  • pęczek koperku


Sposób przyrządzenia:

Pory, marchewkę ,pieczarki pokroić w plasterki. Pory blanszować i osączyć. Rozgrzać olej i podsmażyć pieczarki. Przyprawić i zdjąć z patelni. Na tym samym tłuszczu podsmażyć marchewkę, podlać bulionem. Gotować 4 minuty. Rybę pokroić na kawałki, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem. Wymieszać 4 łyżki porów z pieczarkami., resztę dodać do marchewki. Na dnie żaroodpornego naczynia ułożyć warstwę marchewki z porami. Położyć rybę i przykryć pieczarkami. oraz porami. Zapiekać 20 minut w temp. 200 stopni. Przybrać koperkiem.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Marzena Gad

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *