Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Rolada z piersi indyka z brzoskwiniami

Składniki:

  • 1,2 kg. filetu z piersi indyka
  • 4 brzoskwinie
  • 2 cytryny
  • pół szklanki białego półwytrawnego wina
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżki masła
  • zioła prowansalskie
  • sól
  • pieprz kajeński


Sposób przyrządzenia:

Filet rozciąć nie przecinając do końca ,aby uzyskać jak największy płat. Lekko rozbić pomiędzy 2 warstwami folii spożywczej. Z cytryny otrzeć skórkę i wycisnąć sok.  Filet skropić sokiem cytrynowym, posypać skórką cytrynową, ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. Brzoskwinie sparzyć, zdjąć skórkę, usunąć pestki i pokroić na cząstki.  Na rozłożonym płacie mięsa ułożyć cząstki brzoskwiń, po czym filet mocno zwinąć i obwiązać bawełnianą nicią. W rondlu rozgrzać olej, włożyć roladę ,obsmażyć na złoty kolor ze wszystkich stron. Wlać wino i resztę soku cytrynowego, dodać masło. Dusić pod przykryciem przez 50 minut, aż mięso będzie miękkie. Przed podaniem usunąć nici i posypać paseczkami skórki cytrynowej i świeżymi listkami ziół. Pieczeń pokroić na plastry i podawać z ryżem ugotowanym na sypko.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Marzena Gad

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *