Składniki:
- 4 świeże pstrągi
- sól, pieprz
- cytryna
- 4 łyżki pikantnego keczupu
- 3 pomidory
- 2 cebulki dymki
- 1 mały por
- pół strąka żółtej papryki
- papryka w proszku
- 5 dag. masła
Sposób przyrządzenia:
Pstrągi sprawić, odciąć głowy, opłukać. Skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem. Pomidory pokroić w kostkę, por na krążki, paprykę w kostkę lub na paski, dymkę posiekać. Warzywa wymieszać ,przyprawić solą i pieprzem. Ryby osączyć, posmarować w środku keczupem, napełnić warzywnym farszem. Ułożyć w natłuszczonej masłem żaroodpornej formie. Posypać wiórkami masła, oprószyć papryką, piec 25 minut w temperaturze 200 stopni C.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Marzena Gad