Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Faszerowane pstrągi Marzeny

Składniki:

  • 4 świeże pstrągi
  • sól, pieprz
  • cytryna
  • 4 łyżki pikantnego keczupu
  • 3 pomidory
  • 2 cebulki dymki
  • 1 mały por
  • pół strąka żółtej papryki
  • papryka w proszku
  • 5 dag. masła


Sposób przyrządzenia:

Pstrągi sprawić, odciąć głowy, opłukać.  Skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem. Pomidory pokroić w kostkę, por na krążki, paprykę w kostkę lub na paski, dymkę posiekać. Warzywa wymieszać ,przyprawić solą i pieprzem. Ryby osączyć, posmarować w środku keczupem, napełnić warzywnym farszem. Ułożyć w natłuszczonej masłem żaroodpornej formie. Posypać wiórkami masła, oprószyć papryką, piec 25 minut w temperaturze 200 stopni C.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Marzena Gad

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *