Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: dymka

Biała ryba po seczuańsku

 

Składniki:

 

  • 350 g filetów z białej ryby
  • 1 jajko
  • 3 łyżki mąki
  • 4 łyżki wytrawnego białego wina
  • 3 łyżki jasnego sosu sojowego
  • olej roślinny
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 cm laski świeżego imbiru
  • 1 cebula
  • 1 seler naciowy
  • 1 czerwona chili
  • 3 cebule dymki
  • 1 łyżeczka octu z wina ryżowego
  • ½ łyżeczki mielonego pieprzu
  • 175 ml wywaru z ryby
  • 1 łyżeczka cukru pudru
  • 1 łyżeczka mąki kukurydzianej
  • 2 łyżeczki wody
  • kwiatki chili