Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Parówki w szlafroczkach

Składniki:

  • 4 parówki
  • pól opakowania ciasta francuskiego
  • 2 pomidory
  • 1 cebula
  • sól, pieprz


Sposób przyrządzenia:

Ciasto rozmrozić.  Pomidory sparzyć i obrać ze skórki. Pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w kostkę. Przesmażyć na oliwie, dodać pomidory. Dusić , aż powstanie gęsty sos, przyprawić. Ciasto cienko rozwałkować i pociąć na 4 paski. Z parówek zdjąć osłonki, końce ponacinać na krzyż. Każdy pasek ciasta posmarować sosem, a potem owinąć nim parówkę. Posmarować żółtkiem i piec 10 minut w temperaturze 220 stopni C.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Puchotka.pl i Manta. Marzena Gad

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *