Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: potrawy z ryb

Rybka marynowana

Składniki: 1kg ryby mintaj lub inna papryka marynowana ( 1 słoiczek) ogórki marynowane ( 1 słoiczek) 1 duża cebula koncentrat pomidorowy ocet olej przyprawy ( sól, pieprz) Sposób przyrządzenia: Rybę pokroić kawałki obtoczył w jajku, a następnie w bułce tartej ogórek, paprykę i cebule pokrojoną w paski Do miski włożyć rybe, na rybe ogórek ,cebule…

Halibut z kokosem i imbirem

Składniki: 80 dag. halibuta/4 kawałki/ 10 dag. wiórków kokosowych ząbek czosnku 2 limonki 1 papryka chilli 1 łyżeczka mielonego kminku 1 łyżeczka brązowego cukru 4 plasterki masła kawałek imbiru kolendra do przybrania Sposób przyrządzenia: Rybę posolić. Wycisnąć sok z limonek. Chilli i czosnek drobno posiekać. Imbir zetrzeć na tarce. Zmieszać wiórki kokosowe z cukrem, kminkiem,…

Flądra z kaparami i orzeszkami

Składniki: 4 flądry 2 łyżki orzechów piniowych 2 łyżki kaparów z zalewy 1 łyżka oliwy pół cytryny 100 g. liści szpinaku łyżka masła ząbek czosnku sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Flądry ułożyć w naczyniu żaroodpornym ,skropić oliwą i sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15 minut. Pięć…

Łosoś z krewetkami i parmezanem

Składniki: 80 dag. łososia 150g. śmietankowego serka do kanapek 1 łyżka koperku 150 g. krewetek koktajlowych w zalewie 2 arkusze ciasta filo 1 łyżka oleju słonecznikowego 1 łyżka parmezanu sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Filety z łososia pokroić i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posypać solą i pieprzem. Serek zmieszać z koperkiem i doprawić …

Karp po amursku

Składniki: 1 kg filetów z karpia 2 duże cebule 4 ząbki czosnku sok z ½ cytryny ½ łyżeczki tartego imbiru 4 łyżki sosu sojowego 1 łyżeczka białego mielonego czosnku sól do smaku Sposób przyrządzenia: Filety z karpia umyć, osuszyć. Cebulę, czosnek obrać, zetrzeć na tarle. Utartą cebulę i czosnek wymieszać z pozostałymi składnikami i utrzeć…