Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: potrawy z ryb

Mintaj duszony w papryce

Składniki: 1 kg. filetów z mintaja (pangi, tilapii..) 2 czerwone papryki pieprz cukier sól 3 łyżki oleju 50 dag. cebuli 3 łyżki koncentratu pomidorowego Sposób przyrządzenia: Paprykę pokroić w paseczki, a cebulę w kosteczkę. W rondlu ułożyć warstwami: paprykę, cebulę i rybę. Każdą warstwę posolić, dodać trochę oleju, i dusić ok. 20 minut. Po wierzchu…

Śledzie w cieście

Składniki: 4-5 szt. niesolonych śledzi 1 łyżeczka soku cytrynowego przyprawowego 17 dag mąki 2 jajka 1 łyżka oleju 4-5 łyżek śmietany 1/2 łyżeczki od kawy proszku do pieczenia tłuszcz do smażenia Sposób przyrządzenia: Śledzie nie solone sprawić, zdjąć filety oddzielając staranie od ości. Czyste filety lekko osolić, oprószyć pieprzem, skropić przyprawami i sokiem z cytryny.…

Pomidory z rybą

Składniki: 4 pomidory 20 dag. mrożonych filetów z pangi garść dowolnych ziół 1/2 cytryny sól pieprz Sposób przyrządzenia: Pomidory ponacinać na krzyż/ tak ,aby nie przekroić do końca/.Rozmrożone filety pokroić w paski. Posypać solą,  pieprzem i skropić sokiem z cytryny. W nacięciach pomidorów umieścić porcje ziół i ryby, związać nitką. Przełożyć na blachę i wsunąć…

Zrazy z łososia

Składniki: 5 płatów wędzonego łososia 2 jajka Mały kawałek żółtego sera Majonez Żelatyna Kostka rosołowa Papryka kolorowa Szczypior Przyprawy Sposób przyrządzenia: Na rozłożony płat łososia ułożyć najpierw starty ser, a na niego mieszankę jajeczną. Całość zawinąć w roladki i ułożyć na półmisku (musi być dość głęboki) i obsypać pokrojoną w kostkę, kolorową papryką. Przyozdobić wg…

Łosoś pieczony z cukinią

Składniki: 4 dzwonki łososia 1 cukinia 2 łyżki sosu sojowego 1/4 szklanki oleju sezamowego 1 szklanka białego, wytrawnego wina 2 łyżeczki świeżego, posiekanego imbiru 3 ząbki czosnku sól pieprz Sposób przyrządzenia: Cukinię pokroić na dość długie cienkie paski. Z pozostałych składników przyrządzić marynatę. Zalać nią łososia i paski cukinii. Odstawić do lodówki na 30 minut.…