Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Mintaj duszony w papryce

Składniki:

  • 1 kg. filetów z mintaja (pangi, tilapii..)
  • 2 czerwone papryki
  • pieprz
  • cukier
  • sól
  • 3 łyżki oleju
  • 50 dag. cebuli
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego


Sposób przyrządzenia:

Paprykę pokroić w paseczki, a cebulę w kosteczkę. W rondlu ułożyć warstwami: paprykę, cebulę i rybę. Każdą warstwę posolić, dodać trochę oleju, i dusić ok. 20 minut. Po wierzchu polać koncentratem pomidorowym rozrobionym z kilkoma łyżkami ciepłej wody. Dusić jeszcze ok. 20 minut. Danie można podawać na ciepło jak i na zimno.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Marzena Gad.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *