Składniki:
- 4 porcje filetów z mintaja
- jajko
- 4 łyżki mąki
- sól
- pieprz
- 40 g tłuszczu do smażenia
Składniki: 75 dag filetów mintaja 2 łyżki soku z cytryny 2 żółte papryki 2 czerwone papryki 2 cebula 3 łyżki oliwy z oliwek sól pieprz mielona papryka 2 łyżki posiekanej natki pietruszki Sposób wykonania: Filety pokroić na mniejsze kawałki, które skropić sokiem z cytryny i odstawić na 10 minut. W między czasie cebulę pokroić w…
Składniki: 1/2 kg filetów z mintaja (pangi, tilapii) 1 cebula sok z połowy cytryny szklanka gęstej śmietany łyżka startego, żółtego sera zioła prowansalskie garść posiekanej zieleniny mielona papryka sól pieprz Sposób przyrządzenia: Rybę natrzeć sokiem z cytryny, solą i ziołami prowansalskimi. Odstawić na 1/2 godziny. Włożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem i wstawić do piekarnika…
Składniki: 1 kg. filetów z mintaja (pangi, tilapii..) 2 czerwone papryki pieprz cukier sól 3 łyżki oleju 50 dag. cebuli 3 łyżki koncentratu pomidorowego Sposób przyrządzenia: Paprykę pokroić w paseczki, a cebulę w kosteczkę. W rondlu ułożyć warstwami: paprykę, cebulę i rybę. Każdą warstwę posolić, dodać trochę oleju, i dusić ok. 20 minut. Po wierzchu…
Składniki: 1kg ryby mintaj lub inna papryka marynowana ( 1 słoiczek) ogórki marynowane ( 1 słoiczek) 1 duża cebula koncentrat pomidorowy ocet olej przyprawy ( sól, pieprz) Sposób przyrządzenia: Rybę pokroić kawałki obtoczył w jajku, a następnie w bułce tartej ogórek, paprykę i cebule pokrojoną w paski Do miski włożyć rybe, na rybe ogórek ,cebule…