Składniki:
- 75 dag filetów mintaja
- 2 łyżki soku z cytryny
- 2 żółte papryki
- 2 czerwone papryki
- 2 cebula
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- sól
- pieprz
- mielona papryka
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
Sposób wykonania:
- Filety pokroić na mniejsze kawałki, które skropić sokiem z cytryny i odstawić na 10 minut.
W między czasie cebulę pokroić w krążki a paprykę w kostkę i razem przesmażyć na rozgrzanej oliwie.
Następnie rybę ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą.
Na niej ułożyć cebulę oraz paprykę.
Całość oprószyć solą, pieprzem oraz mieloną papryką.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec około 25 minut.
Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.