Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Mintaj z papryką

Składniki:

  • 75 dag filetów mintaja
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 2 żółte papryki
  • 2 czerwone papryki
  • 2 cebula
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz
  • mielona papryka
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki

Sposób wykonania:

  1. Filety pokroić na mniejsze kawałki, które skropić sokiem z cytryny i odstawić na 10 minut.
    W między czasie cebulę pokroić w krążki a paprykę w kostkę i razem przesmażyć na rozgrzanej oliwie.
    Następnie rybę ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą.
    Na niej ułożyć cebulę oraz paprykę.
    Całość oprószyć solą, pieprzem oraz mieloną papryką.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec około 25 minut.
    Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *