Składniki:
- 1kg ryby mintaj lub inna
- papryka marynowana ( 1 słoiczek)
- ogórki marynowane ( 1 słoiczek)
- 1 duża cebula
- koncentrat pomidorowy
- ocet
- olej
- przyprawy ( sól, pieprz)
Sposób przyrządzenia:
Rybę pokroić kawałki obtoczył w jajku, a następnie w bułce tartej ogórek, paprykę i cebule pokrojoną w paski Do miski włożyć rybe, na rybe ogórek ,cebule i paprykę i tak na przemian.
Zalewa:
- pół szklanki wody
- pół szklanki oleju
- cała szklanka cukru
- cały słoiczek koncentratu pomidorowego
Wszystko razem zagotować , jak zalewa ostygnie zalać rybę i odstawić na noc do lodówki Naprawdę pychotka smacznego.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. aanitkaanitka25